Merketaking

Skogsvåg IL har tradisjon for å gjennomføre ein merkedag enten på våren eller på hausten. Dette vil bli gitt beskjed om i god tid slik at laga får tid til å trene på øvelsene.

MÅLGRUPPE

6 – 14 år.

HENSIKT

• Utvikle barn og ungdoms evne til å behandle ballen, ha fokus på betydningen av god teknikk.
• Stimulere til fotballaktivitet også utenom fellestreningene. Men glem aldri at smålagsspill er den aller beste formen for ferdighetsutvikling. Ren teknikktrening er kun et supplement.
• Måle fremgang, gi spillerne følelsen av å mestre og av at trening gir resultater.

GENERELT

• Alle som klarer prøvene får merke og diplom tilsendt fra fotballkretsen.
• Merkene blir utdelt på fotballfesten
• Klubben mottar en ball fra NFF for hver 20. godkjente merkeprøve. Ballene sendes klubbene i løpet av januar påfølgende år.

GODKJENNING AV MERKEPRØVER

• En merketaker kan kun få godkjent en merkegrad en gang. NB! Bare høyeste merkegrad registreres pr år. Hvis en tar flere
merker samme år, skal kun den høyeste graden registreres.
• Det kan ikke tas merke på et lavere nivå på et seinere tidspunkt.

GJENNOMFØRING OG REGISTRERING

• Merkeprøvene må observeres og godkjennes av personer over 18 år for å bli godkjent.
• Det finnes ingen snarveier til å bli en god fotballspiller. Godkjenn kun en repetisjon/øvelse som gjennomføres i henhold til retningslinjene.

Les heile brosjyra om merketakinga her.

Minimerket

Minimerket består av to delar: I og II.

Gjennomføres uten tidtaking, uten stopp og med ballen under kontroll.
Kjeglene skal ikke berøres.
  • Ingen begrensning i antal forsøk.
  • Det forutsettes øving før sjølve merkeprøven.
  • Ver klar og tydelig i forhold til reglar!
Bestemte vendingar skal nyttast på K-1, K-2 osv. Dette kan du lese meir om i brosjyra.

Teknikkmerket

Teknikkmerket består av fem ulike nivå: blått, rødt, bronse, sølv og gull.

Alle opp til 14 år kan ta merket, men det forutsetter at ein har tatt Minimerket I og II.

Merket består av sju øvingar:
  1. Sjonglering (triksing)
  2. Mottak/pasning