Idrettsdagar 10-12 juli

Postet av Skogsvåg IL den 15. Jun 2024

Også i år blir det idrettsdagar på Skogsvåg stadion i skulanes somarferie. Du kan melde på ditt born her: 

https://www.letsreg.com/no/event/spekkhoggarsumar_-_3_dagar_med_friidrett_og_aktivitet_pa_skogsvag_stadion_10072024#initHeider på Brann stadion til Trine Steinsland

Postet av Skogsvåg IL den 13. Apr 2024

Trine Steinsland er aktiv som både styremedlem, all-round eldsjel rundt det yngste jentelaget i klubben. Då Brann hadde sin fyrste heimekamp for sesongen vart ho heida i regi av Brann og Bergen fiber. 

Ho vart nominert av trenaren til jentelaget, Mario Alexsander Covarrubias, og var VIP på stadion på kampen mot Fredrikstad. Ho vart heidra sammen med 10 andre i form av at alle Brann spillerne hadde navnet deres bakpå jakken under framføringa av Nystemten. 

Det er ei lita verd, og eit enda mindre Vestland: Det var Sivert Heltne Nilsen som stammar frå Sotra, med slekt på Møvik, som hadde namnet til Trine på overtrekksdrakta si. Dagleg leiar i Brann, Christian Kalvenes, er vaksen opp i Bergen, men faren hans, Svein Kalvenes kjem frå Skogsvåg, og har trent A-laget til Skogsvåg ved fleire høve. 

Spekkhoggar støta seg til stevnerekord i Pingvinlekene

Postet av Skogsvåg IL den 12. Feb 2024

Spekkhoggar spekkhoggar hei - hei - hei! Skogsvåg IL deltok med 13 glade utøvere i årets Pingvinleker. Erika Cassandra Sangolt (født 2012) satte ny personleg rekord med eit støt på 9,27m. Det var langt nok til ny stevnerekord i J12-klassen. Pingvinlekene er eit av Noreg sine mest kjende og største innendørsstevner for barn og unge. 

Det vart konkurrert i alle friidrettsdisiplinar i årets stevne. Helga starta på fredag der kretsmeisterskap i stille lengde og stille høgde vart avvikla, før Pingvinlekene starta for fullt på laurdag. Leikvanghallen i Åsane har fått nytt dekke i løpet av 2023-sumaren, og det var gode forhold for idrett. Arrangørklubben Gneist held på å bygge eget friidrettsanlegg like ved Fana stadion, det er planlagt ferdigstilt sumaren 2025. 


Støt og løp

Skogsvåg IL sin friidrett har mottoet "frå leik til friidrett", og alle som deltar får prøve seg på den fulle bredden av friidrettsøvingar. Alt frå hekk, lengde og høgde til sprint, spyd og støt. På biletet ser dykk Oscar Fjell Hagen (G11 - Født 2013) som slo til med ny personleg rekord i kulestøt med 7,10 meter. Det haldt til 1. plass i klassen sin. 


Øvrige deltakarar

Johannes G Tellnes G11 tok 3. plass med 9,86 på 60m og ein drøss personlege rekordar på 200m, 600m og hoppøvingar. 


Mads Hagenes G11 hadde ei personleg-rekordhelg med 5. plass 9,91 på 60m, sterk 200m, 600m og lengde.


Kine Gregersen J12 vart kretsmeister stille lengde med 1,90m, ho fekk 3. plass og ny personleg rekord på 60m - 9,47. Deltok også på kule og lengde. 


Vilde Gregersen J14 forbetra sin personlege rekord til 7,51 med 3 kg kule og 2. plass i klassen sin, ny personleg rekord 200m (4. plass - 31,71) , 2. plass stille lengde (2,19m). 


Oda Erstad J16 vart kretsmeister høgde utan tilløp (1,23m) og 2. plass lengde utan tilløp (2,23m), Fekk 1. plass på høgde (med tilløp) med 1,43 m.Våre yngste

For dei som er 11 år og yngre er det ikkje rangerte lister og medaljeutdelingar. Meistring og moro er i hovudsetet.

Foto: Rekruttane våre Hanna, Lycke og Hermine var godt nøgd med helgas friidrettsfest. I tillegg til dei tre avbilda deltok Sølve, Sondre & Alfred denne helga. 


Alle resultater frå stevnet:

Sjå her: https://norway.opentrack.run/nb/x/2024/NOR/pingvinlekene/competitor/

Skriv inn "Skoil" i boksen øvst til høgre for å sjå alle Skogsvåg sine utøvere sine resultat. Gratis vinterjakker til alle medlemmer under 18 år

Postet av Skogsvåg IL den 11. Feb 2024


Laurdag 03. februar var alle dei yngre medlemmane av idrettslaget inviterte til klubbhuset for utdeling av tøffe og varme vinterjakker. Jakkane er betalt av Sparebanken Vest, og levert av utstyrsleverandør Torshov Sport. Både fotballspelarar, friidrettsutøvarar og tennisborn fekk gratis jakke med etternamn festa til ryggen. 

Inge Vardøy frå Sparebanken Vest engasjerte borna og overleverte gåvesjekken. Styremedlem Bernt André Sangolt takka, og tok i mot gåven på vegne av idrettslaget og medlemmane. Vi  må også nemna; på kjøkenet stod 5-6 medlemmer av den rutinerte dugnadsgjengen og kokte pylser for harde livet.

Idrettslaget er eit breiddeidrettslag der alle er velkomen. Kontingenten er truleg blant dei lågaste i landet, og har vore kr 500 så lenge denne referenten kan hugse. Støtte og velvilje frå Sparebanken Vest og andre aktørar er avgjerande for å ha eit godt og variert tilbod til born og unge. Tekst: Kenneth Sangolt, trenar friidrett og tennis
Bileter: Trine AudsdotterFriidretten har starta konkurransesesongen i 2024

Postet av Skogsvåg IL den 23. Jan 2024

Foto: Trenarapparatet, her ved Kristina, følgjer med. 

Skogsvåg IL Friidrett deltok med 10 utøvarar på Nornalekene i helga.Vår yngstemann var 9 år, eldste var i midten av tenårene. Nornalekene er eit av Noreg sine største innendørsstevner. Her deltok klubbar frå bergensregionen, men også Egersund og Sandnes i sør, og Førde i nord var representerte. Stevnet holdes i flotte Leikvanghallen i Åsane (like ved Bergen travpark), der var det gode forhold med nylagt dekke og behagelig temperatur for sport. Det trenes godt i klubben og alle utøvarane har blitt eit år større, det vart personleg rekord på nesten samtlege. Mange var også oppe på premiepallen i løpet av helga. Neste stevne for bygda sine utøvere er Pingvinlekene i februar. 

Foto: Johannes (Gutter 11 - G11) hadde ei kjekk helg, fekk tredjeplass i lengde med eit hopp på over 3 meter, og tok ein 2. plass på 60 meter med 10:00. 

Foto: Vilde Gregersen (J14) fekk gull i kulestøt med eit støt på 7,20 meter med 3-kilos kula. Ny personleg bestenotering med 9,20 sek på 60 meter vart det også i løpet av helga. Vår talentfulle høgdehoppar Oda Amalie Erstad (J16) sesongdebuterte med 1,43 m og 1. plass i sin klasse. 2 cm bak persen frå i fjor haust. 

Foto: I J12-klassen tok Erika Sangolt 1. plass med eit kulestøt på 8,78 meter, nokre cm bak pers. Kine Gregersen nærmar seg 6 meter i same aldersklasse og tok 5. plassen. I lengdehopp vart det nesten 3 meter på Erika, og ny pers med nesten halvmeteren. Kine Gregersen (J12) hoppa over 4 meter for fyrste gong (3. plass) i same konkurranse. Klubben sine utøvarar gler seg til utesesong og å trena i ny lengdegrop (sponsa av Sparebanken Vest). 

Foto: Hermine Sangolt er ein av våre yngre utøvarar i J9-klassen. Saman med fleire andre deltok ho på lengde, 60m og kulestøt denne helga. 

Les meir om stevnet og sjå resultater her https://nornalekene.no/