Spekkhoggar støta seg til stevnerekord i Pingvinlekene

Postet av Skogsvåg IL den 12. Feb 2024

Spekkhoggar spekkhoggar hei - hei - hei! Skogsvåg IL deltok med 13 glade utøvere i årets Pingvinleker. Erika Cassandra Sangolt (født 2012) satte ny personleg rekord med eit støt på 9,27m. Det var langt nok til ny stevnerekord i J12-klassen. Pingvinlekene er eit av Noreg sine mest kjende og største innendørsstevner for barn og unge. 

Det vart konkurrert i alle friidrettsdisiplinar i årets stevne. Helga starta på fredag der kretsmeisterskap i stille lengde og stille høgde vart avvikla, før Pingvinlekene starta for fullt på laurdag. Leikvanghallen i Åsane har fått nytt dekke i løpet av 2023-sumaren, og det var gode forhold for idrett. Arrangørklubben Gneist held på å bygge eget friidrettsanlegg like ved Fana stadion, det er planlagt ferdigstilt sumaren 2025. 


Støt og løp

Skogsvåg IL sin friidrett har mottoet "frå leik til friidrett", og alle som deltar får prøve seg på den fulle bredden av friidrettsøvingar. Alt frå hekk, lengde og høgde til sprint, spyd og støt. På biletet ser dykk Oscar Fjell Hagen (G11 - Født 2013) som slo til med ny personleg rekord i kulestøt med 7,10 meter. Det haldt til 1. plass i klassen sin. 


Øvrige deltakarar

Johannes G Tellnes G11 tok 3. plass med 9,86 på 60m og ein drøss personlege rekordar på 200m, 600m og hoppøvingar. 


Mads Hagenes G11 hadde ei personleg-rekordhelg med 5. plass 9,91 på 60m, sterk 200m, 600m og lengde.


Kine Gregersen J12 vart kretsmeister stille lengde med 1,90m, ho fekk 3. plass og ny personleg rekord på 60m - 9,47. Deltok også på kule og lengde. 


Vilde Gregersen J14 forbetra sin personlege rekord til 7,51 med 3 kg kule og 2. plass i klassen sin, ny personleg rekord 200m (4. plass - 31,71) , 2. plass stille lengde (2,19m). 


Oda Erstad J16 vart kretsmeister høgde utan tilløp (1,23m) og 2. plass lengde utan tilløp (2,23m), Fekk 1. plass på høgde (med tilløp) med 1,43 m.



Våre yngste

For dei som er 11 år og yngre er det ikkje rangerte lister og medaljeutdelingar. Meistring og moro er i hovudsetet.

Foto: Rekruttane våre Hanna, Lycke og Hermine var godt nøgd med helgas friidrettsfest. I tillegg til dei tre avbilda deltok Sølve, Sondre & Alfred denne helga. 


Alle resultater frå stevnet:

Sjå her: https://norway.opentrack.run/nb/x/2024/NOR/pingvinlekene/competitor/

Skriv inn "Skoil" i boksen øvst til høgre for å sjå alle Skogsvåg sine utøvere sine resultat. 



Friidretten har starta konkurransesesongen i 2024

Postet av Skogsvåg IL den 23. Jan 2024

Foto: Trenarapparatet, her ved Kristina, følgjer med. 

Skogsvåg IL Friidrett deltok med 10 utøvarar på Nornalekene i helga.Vår yngstemann var 9 år, eldste var i midten av tenårene. Nornalekene er eit av Noreg sine største innendørsstevner. Her deltok klubbar frå bergensregionen, men også Egersund og Sandnes i sør, og Førde i nord var representerte. Stevnet holdes i flotte Leikvanghallen i Åsane (like ved Bergen travpark), der var det gode forhold med nylagt dekke og behagelig temperatur for sport. Det trenes godt i klubben og alle utøvarane har blitt eit år større, det vart personleg rekord på nesten samtlege. Mange var også oppe på premiepallen i løpet av helga. Neste stevne for bygda sine utøvere er Pingvinlekene i februar. 

Foto: Johannes (Gutter 11 - G11) hadde ei kjekk helg, fekk tredjeplass i lengde med eit hopp på over 3 meter, og tok ein 2. plass på 60 meter med 10:00. 

Foto: Vilde Gregersen (J14) fekk gull i kulestøt med eit støt på 7,20 meter med 3-kilos kula. Ny personleg bestenotering med 9,20 sek på 60 meter vart det også i løpet av helga. Vår talentfulle høgdehoppar Oda Amalie Erstad (J16) sesongdebuterte med 1,43 m og 1. plass i sin klasse. 2 cm bak persen frå i fjor haust. 

Foto: I J12-klassen tok Erika Sangolt 1. plass med eit kulestøt på 8,78 meter, nokre cm bak pers. Kine Gregersen nærmar seg 6 meter i same aldersklasse og tok 5. plassen. I lengdehopp vart det nesten 3 meter på Erika, og ny pers med nesten halvmeteren. Kine Gregersen (J12) hoppa over 4 meter for fyrste gong (3. plass) i same konkurranse. Klubben sine utøvarar gler seg til utesesong og å trena i ny lengdegrop (sponsa av Sparebanken Vest). 

Foto: Hermine Sangolt er ein av våre yngre utøvarar i J9-klassen. Saman med fleire andre deltok ho på lengde, 60m og kulestøt denne helga. 

Les meir om stevnet og sjå resultater her https://nornalekene.no/



4. og 5. juli er det igjen idrettsdagar på Skogsvåg stadion

Postet av Skogsvåg IL den 29. Jun 2023

Ikkje ein sumar utan.. I neste veke er det tid for aktive dagar på Skogsvåg stadion. 30 born og unge skal gjennom eit variert program med hekk, tresteg, tennis, turn og fotball. Meir info om dagane kan du lese her: https://www.deltager.no/register/idrettsdagar#/



Friidrettsgruppa held koken på konkurransefronten

Postet av Skogsvåg IL den 29. Jun 2023

Foto: Hermine Sangolt (J8) i fint svev i lengdegropa. 

Juni er ein travel månad for born og vaksne, men 9 stk frå Skogsvåg IL fann tid til å delta på Framolekene i tida før skuleslutt. 

Framolekene er eit stort årleg friidrettsstevne på Fana stadion. I år vart det arrangert samtidig som det internasjonale stevnet Trond Mohn Games, dette var ein god kombinasjon der dei yngre utøvarane fekk høve til å sjå verdseliten i aksjon. Friidrettsmiljøet er såpass lite at det vart også tid til å helse på Narve Gilje Nordås, Marcus Thomsen og Eivind Henriksen. Skogsvåg IL takkar for flott stevne og gode opplevingar. 

Foto: Erika C. Sangolt fortset utviklinga i kuleringen. Vann J11 med eit støt på 7,87m. Fine prestasjonar også i lengde (3,44m) og 60 m (10,91).

Foto: Yngre  utøvarar (Sølve Høyland, Alfred Sangolt og Sondre Høyland) frå Skogsvåg helsar på Narve Gilje Nordås, Jærbuen som er ein av få menn i verden som har sprunge under 3:30 på 1500 meter. 

Foto: Lycke Alvsaker Erichsen (J8) var med på sitt fyrste stevne - det gav meirsmak. 

Fin framgong blant dei eldste

Av våre eldste utøvere som ikkje er avbilda over må vi nevne ein del prestasjoner:

* Kine Louise Gregersen (J11) sprang 40m på 6,93 sek. Det er fyrste gong under 7 sek. Hoppa også 3,78m i lengde og 9,89m på 60m.  Alle tre prestasjonar vart belønna med bronsemedaljer.

* Allsidige Vilde Gregersen (J13) vann kulestøtkonkurransen med eit støt på 7,40 m. Ho passerte 4 meter med god margin i lengdekonkurransen (4,09m), og hadde fine løp i motvinden. 100m på 15,02 og 60m på 9,39. 

Velkomen på friidrett

Friidretten held koken med trening i enkelte veker gjennom sumaren, startar opp for fullt att i august. Alle er velkomen. Les meir her: https://skogsvaag-il.idrettenonline.no/p/61970/informasjon



Haustens fyrste friidrettsstemne: Personlege rekordar til alle 10 utøvarar frå Skogsvåg

Postet av Skogsvåg IL den 21. Aug 2022

Foto: Høge og lange svev i sandgropa på Fana stadion. 

Friidrettsgruppa til Skogsvåg IL har trena jamnt og trutt mest kvar einaste laurdag i heile 2022. Nokon av borna trenar utelukkande friidrett medan andre deltek på friidrett i tillegg til fotball eller anna sport.  I vinterhalvåret deltek utøvarane på innendørsstemner, medan det blir tid til 2-4 stemner i utandørssesongen som strekk seg mellom april og oktober. Denne hausten vart innleia med Gneistspelen på Fana stadion. Dette er eit nasjonalt friidrettstemne som har vore arrangert i over 50 år. 

Gledeleg å notere at samtlige utøvere har oppnådd personleg bestenotering i ei eller fleire øvingar i løpet av helga. Flott å oppleve at trening gjer utslag, og at det blir framgang samanlikna med vinteren og vårens prestasjonar. 

I aldersgruppa 6-9 år er det meistring og leik som er i hovudsete, og det er ikkje rangerte lister. For eldre utøvere teller plassering og det knivast meir om sluttresultat. 

Her er bileter og høgdepunkt frå helga: 

Fredag: 300m hinder for rekrutter (6-9 år). Alfred Sangolt og Sølve Høyland deltok. Vanngrava var høgdepunktet. Hinder gav meirsmak. Seinare i helga vart det lengde, liten ball og 60m.

Mathilde Asphaug og Thea Asphaug er vanlegvis aktive fotballspelarar, men har snørt på seg piggskoa og deltok i 100m, 200m og spyd i J17-klassen. 100m på lavt 15-tall. 14-grensa brytes truleg ved neste anledning. Helga endte med hyppige turar på toppen av premiepallen. 

Oscar Fjell Hagen er rekrutt og deltok i 60m, liten ball og lengde. Bestenoteringar i 2 av 3 øvingar (?)

Kine Louise Gregersen og Erika Cassandra Sangolt i J10-klassen. Store forbetringar frå vårens stemner på begge to. 

Hermine Sangolt er J7-rekrutt og har aldri sprinta så raskt eller hoppa så langt som ho gjorde denne helga. 

Hermine i kastar liten ball, kyndig og god veiledning frå erfarent funksjonærkorps i Gneist.

Sondre Høyland er 1.klassing og debuterte i stemne denne helga. Det gav meirsmak. 

 

Vilde Gregersen i J12 var reinaste mangekjemperen denne helga. Personleg bestenotering i alt ho stilte opp i og fleire fyrsteplassar.  Deltok i både 60m (4. plass, 9.34 PB), lengde (4. plass 3.69 PB), 600m (1 plass 2:07 PB), kule (1 plass 6.91m PB). Her er ho avbilda rett etter målgang i 600m. Sterk oppløpsside og fyrsteplass med nokre hundredelars margin. 

Flott stemne og fine fasilitetar på Fana stadion. 


Alle resultat frå Gneistspelen finn du her: https://norway.opentrack.run/en-gb/x/2022/NOR/gneistspelen/


Ynskjer du å byrje på friidrett i Skogsvåg, alle er velkomen, les meir her; https://skogsvaag-il.idrettenonline.no/p/61970/informasjon 


Friidrett er godt supplement til andre idrettar. Bli gjerne med på hurtighetstrenings-dag laurdag 27. august. Info på Facebook: https://www.facebook.com/events/853124362722771?ref=newsfeed