Fin framgang for friidretten i Skogsvåg

Postet av Skogsvåg IL den 18. Sep 2023

Skogsvåg IL deltok på Bergenslekene på Leikvang stadion i helga. Dette er eit av årets største friidrettsstevner i Vestland. Flotte prestasjonar frå både yngre og eldre utøvere. I biletet over ser vi Kine Gregersen spurte inn på 60 meter. 


Resultat

Vår J13-utøver Vilde Gregersen slo til med 100m på 15,37 og 200m på 31,96 denne helga. Begge løp var i motvind og like bak personleg rekord. På begge distanser vart det 3. plass og tur opp på premiepallen. Vilde slo også til med kulestøt på 8,28m. Det haldt til 2. plass bak lagvenninne Erika Sangolt.

Vår J15-høgdehoppar Oda Erstad tangerte sin bestenotering med eit hopp på 1,41m. Dette var gledeleg etter eit lengre skadeavbrekk. Ho hadde ganske gode forsøk på 1,46m, men lista ville ikkje bli verande. Oda satser nok vidare mot kretsmeisterskap seinare i haust og innendørssesong som startar i januar. 

J11-utøver Erika Sangolt vann diskosøvinga med eit kast på over 16 meter. I kulestøt deltok ho med eldre jenter i J13-klassen. Der varta ho opp med eit støt på 8,84m som er ny personleg rekord. Det vart belønna med fyrsteplass.

J11-utøvaren Kine Gregersen sprang inn til ein fin 3. plass på 60 meter med 9,73 sekund.

Mange fine prestasjonar også blant våre yngre utøvere som er 10 år og yngre. Rangerte lister og premiering av prestasjoner starter ikkje før 11-årsklassen. 

Alle resultat finn du på https://bergenslekene.no/


Bileter frå stevne under (Alle foto: Kenneth Sangolt & Grace Lyn Sangolt): 

Hanna går inn for landing. 


Hermine får beina fram i landinga. 

Lycke i lengdegropa. 

Her er det Erika som støter kula. Den lander litt forbi skyggen til funksjonæren til venstre i biletet.

2 av tre pallplasseringar i kule J13 var det Skogsvåg som tok seg av.

Her går starten på 600m. Våre to utøvere Johannes og Mads er midt i biletet. 


Oda Erstad fekk 2. plass med 1,41m, her poserer ho saman med vinnaren av høgde (1,60 m)


Velkomen til friidrett i Skogsvåg

Friidretten trenar kvar laurdag. Er du 5. klassing eller yngre er det kl 1100 på Skogsvåg stadion. 6. klassingar og eldre trenar kl 1200. Friidrett passar for alle, alle er velkomen og du treng ikkje tidlegare erfaring. Vilde frå Skogsvåg vann Lerøy-lekene saman med Hordaland Friidrettskrets

Postet av Skogsvåg IL den 3. Sep 2023

Vi er stolte over å melde at Vilde Gregersen har representert Skogsvåg IL i Lerøy-lekene denne helga. Basert på hennar prestasjonar på friidretts-banen vart  den aktive 13-åringen, som også spelar fotball, tatt ut for å representere Hordaland friidrettskrets i kamp mot Sogn & Fjordane, Innlandet og Rogaland. Lerøy-lekene vart arrangert på Byrkjelo stadion i Breim. Hordaland vann kampen mellom friidrettskretsane og fekk stor og tung pokal. 

Vilde deltok på 60 meter der ho deltok i forsøksheat og deretter kvalifiserte seg til finale. 9,51 i forsøk og 9,58 og 7. plass i finalen. Sterk motvind i finalen medan det var vindstille i forsøket. Ho hoppa 3,84 i lengde som er cirka 20 cm bak pers. På kulestøt vart det 7,25 meter og ein 10. plass. Litt bak pers der også. I høgde slo Vilde til med 1,21 meter, det er ny personleg rekord og det vart 5. plass. 

Idrettslaget gratulerar Vilde med prestasjonane og ynskjer ho lykke til vidare med satsinga si både på kunstgras og tartandekke. 

Kva er Lerøy-lekene? 

Lerøy-lekene (tidligere regionale ungdomsleker) har røtter tilbake til 1968 og har hatt mange navn, men ble i 2017 døpt om til Lerøy-lekene da Lerøy ble sponsor.

Lerøy-lekene er en individuell- og lagkonkurranse for landets 13 og 14-åringer. Utøverne konkurrer om egne plasseringer samtidig som de og kjemper om poeng for sin krets. Det er kretsene som tar ut og melder på deltagere. Alle deltagerne konkurrerer i sin krets t-skjorte. Hver krets har hver sin farge slik at det er lett å se hvem som konkurrere for samme lag.

Lerøy-lekene er en møteplass for ungdommene der både konkurransen og det utenomsportslige står i fokus. Deltagerne bor lagvis, og er sosiale med hverandre gjennom hele helga.

Friidrett i Skogsvåg frå 1. klasse og oppover..

Faste treningar på laurdagar + sporadisk i enkelte vekedagar. Alle er velkomen. Les meir her på heimesida under "Friidrett."