Tilbake på vinnersporet!

Postet av Skogsvåg IL den 27. Aug 2018

Forrige helg tapte a-laget 1-0 i en viktig toppkamp mot Austrheim. Søndag var det tid for å slå tilbake med seier i en vanskelig bortekamp mot Lindås! Og seier skulle det bli, mye takket være Øyvind Nordvik hattrick!

Etter det sure tapet mot Austrheim, kunne man tenke seg at det var en liten usikkerhet om den gode formen til A-laget skulle ta en vending på høsten. Den lille tvilen la laget død i går når Lindås fekk en leksjon i kontringsfotball i første omgang av kampen.

En humpete gressmatte møtte laget, men det viste seg ikke å være en særlig fordel for hjemmelaget. Kampen starter relativt jevnt med tilpassing av underlaget. Etter 7 minutter kom første nettkjenning. Øyvind får en presist slått corner fra venstre som han hedder mot mål, keeper får en neve på ballen, som går i tverrligger og i ryggen på keeper igjen.

Etter 1-0 scoringen får Lindås løftet laget og skapte et skikkelig trykk mot Skogsvåg målet. Flere gode muligheter ble skapt, men et godt forsvar og en strålende oppvisning av Thorleif Nesse i målet gjorde at Lindås ikkje fekk utligningen. A-laget var derimot farlige på kontringer og kunne fort ha doblet ledelsen med Øyvind, men stolpen stod i veien. Etter halvtimen kom det en ny kontring fra A-laget. Ballen ender hos Jørgen Kristiansen som slår et millimeterpresist innlegg fra venstre som Øyvind enkelt styrer forbi en sjanseløs Lindås keeper.

Bare noen minutter senere fullfører Øyvind hattricket! Ingvar Vik Nilsen slår en fin ball opp på Øyvind som demper ballen med en Lindås stopper på hver sin side, får ballen med seg forbi desse og gjør alt riktig aleine med keeper. Lagene går til pause med resultatet 3-0, litt flatterende utafra de første 45 minuttene.

Lindås ville nok reise kjerringen i andre omgang, og stilte seg utpå gressmatten flere minutter før A-laget, nok for å legge planen for et comeback. Men det som har vært kanskje Hordalands mest kyniske forsvar denne sesongen var fast bestemt på å holde en ny smultring. Anders Engelsen var ute med en tåskade, og for første gang denne sesongen måtte super stopperparet splittes. Inn for anledningen hadde Thomas Hukkelås kommet, og etter litt startvansker, tok han oppgaven med stil!

Det kom aldri noe press fra Lindås og utover i omgangen ble det slitne Lindås bein, og det var heller et spørsmål om kor mange A-laget kunne score. Etter 75 min kommer nr. 4, da Ingvar fra høgre side ligger en strøken 45 grader pasning inn til Kjetil Foldnes som bredsider ballen i hjørnet fra 16 meter, et flott angrep og avslutning! Det kunne fort komt flere scoringer fra A-laget, men det stoppet på de fire.

En skikkelig lagseier da helde laget presterer! Fra Thorleif i mål til Øyvind på topp! Lindås fekk kampen ødelagt i første omgang av kontringsspillet til A-laget! Med 8 innslupne mål på de første 11 kampene og solide 30 mål scoret, så viser laget at det bor noe i mannskapet! Det blir en spennende høst og luken ned til 3.plass som er plassen utenfor opprykk er nå på 6 poeng og 19 mål bedre i målforskjell. Det er bare å møte opp på kampene nå i høst! Førstkommende helg tar vi i mot et godt Eidsvåg lag!