Spekkhoggarcup 25 år

12.–13. november 2016 – Skogsvåg Stadion

Skogsvåg Idrettslag har heilt sidan 1991 invitert jenter og gutar på fotballcup på Skogsvåg Stadion. Vi vil i år feire at Spekkhoggarcup fyller 25 år ved å slå litt ekstra på stortromma!

Vi har varmestove og storstillt premieutdelingsshow i Sundhallen som ligger like ved stadion. På stadion og i Sundhallen vil det vere fleire typar aktivitetar for store og små mellom kampane. Det vil også settast opp varmetelt ute dersom vinden tillater det.

KLASSAR
Reine klassar: Gutar og jenter 7–12 år (Fødde mellom 2009–2004).
Mix-klasse: 6 år (fødde 2010) for nyoppretta lag.

OBS! Merk at vi opererar med årsklasse og ikkje alder. Jenter 06 er ikkje jenter 6 år, men født i 2006.

PÅMELDING
Meld laget ditt på via Profixio på nettet.

Påmeldingsfristen er 1. november.

PÅMELDINGSAVGIFT
650,-. Di påmelding er gyldig først når påmeldingsavgifta er betalt.

Send gjerne denne invitasjonen til andre lag i klubben din.

Spørsmål kan stillast til cupskogsvaag@gmail.com

Sportslig helsing frå Skogsvåg Idettslag

Vi ønsker eit ekstra fokus på Fair Play under turneringa ved at vi prioriterer hilsen før og etter kamp.

Vi har mange unge dommarar. Ta vare på dei, og gjer så godt dykk kan for å gjere dømminga til ei kjekk oppleving.

Skogsvåg Stadion er lokalisert i Sund Kommune, sør på Sotra. Veibeskrivelse finn du her.

Ein kan parkere ved Sotra Videregåande skule, avd. Sund, ved Skogsvåg skule, Sundhallen og Skogsvåg IL sitt klubbhus.

#spekkcup

Bidra til Spekkhoggarcup sitt fotoalbum på nett:
Ta bilde med din smarttelefon, tag det med #spekkcup, og last det opp med Instagram. Alle bilder kan du sjå på nettsida si forside. Bilder frå tidligare cupar ligg også inne.

Meld din ankomst i sekreteriatet på stadion. Du vil få utdelt lagliste som må leverast inn igjen i god tid før premieutdelinga.

Premieutdelinga vil gå føre seg innandørs i Sundhallen, kor det også vil vere kafé.

Det vil bli moglegheit til å kjøpe mat og drikke i kiosken på stadion, men også innandørs i Sundhallen.

Følg oss på Facebook for nyhende og bilete frå Spekkhoggarcup. Del gjerne bilete med oss frå cupen.

Spekkhoggarcup er ein tradisjonsrik cup som har blitt arrangert sidan 1991. Navnet på cupen kjem frå av at bygdefolket i gamledagar vart kalla spekkhoggarar, og på 50-talet var det fangst av vågekval i Kvalvågen nedanfor stadion.

Spekkhoggarcup

Visste du at...

• ... på 1930-talet vart det sett flokkar med spekkhoggarar i Kvalvågen (vågen nedanfor Skogsvåg Stadion)?
  • ... det vart drive med kvalfangst (på vågekval, ikkje spekkhoggarar) i Skogsvåg fram til 1960-talet?
  • ... folk frå Skogsvåg blir/vart kalla spekkhoggarar?
  • ...den eldre Skogsvågar-generasjonen trur kallenavnet kom av misunnelse, fordi kvalfangst ikkje var så vanlig andre stadar i Sund? Kvalfangst var ei svært verdi full tilleggsnæring på den tida.
  • ...Skogsvågarane synes det var greit å bli kalla spekkhoggarar? Dette var fordi spekkhoggarar vart sett på som sterke, hurtige og intelligente.
  • ... logoen til Skogsvåg Idrettslag er ein armbrøst, våpenet som blei brukt under kvalfangsten?