Vilde frå Skogsvåg vann Lerøy-lekene saman med Hordaland Friidrettskrets

Postet av Skogsvåg IL den 3. Sep 2023

Vi er stolte over å melde at Vilde Gregersen har representert Skogsvåg IL i Lerøy-lekene denne helga. Basert på hennar prestasjonar på friidretts-banen vart  den aktive 13-åringen, som også spelar fotball, tatt ut for å representere Hordaland friidrettskrets i kamp mot Sogn & Fjordane, Innlandet og Rogaland. Lerøy-lekene vart arrangert på Byrkjelo stadion i Breim. Hordaland vann kampen mellom friidrettskretsane og fekk stor og tung pokal. 

Vilde deltok på 60 meter der ho deltok i forsøksheat og deretter kvalifiserte seg til finale. 9,51 i forsøk og 9,58 og 7. plass i finalen. Sterk motvind i finalen medan det var vindstille i forsøket. Ho hoppa 3,84 i lengde som er cirka 20 cm bak pers. På kulestøt vart det 7,25 meter og ein 10. plass. Litt bak pers der også. I høgde slo Vilde til med 1,21 meter, det er ny personleg rekord og det vart 5. plass. 

Idrettslaget gratulerar Vilde med prestasjonane og ynskjer ho lykke til vidare med satsinga si både på kunstgras og tartandekke. 

Kva er Lerøy-lekene? 

Lerøy-lekene (tidligere regionale ungdomsleker) har røtter tilbake til 1968 og har hatt mange navn, men ble i 2017 døpt om til Lerøy-lekene da Lerøy ble sponsor.

Lerøy-lekene er en individuell- og lagkonkurranse for landets 13 og 14-åringer. Utøverne konkurrer om egne plasseringer samtidig som de og kjemper om poeng for sin krets. Det er kretsene som tar ut og melder på deltagere. Alle deltagerne konkurrerer i sin krets t-skjorte. Hver krets har hver sin farge slik at det er lett å se hvem som konkurrere for samme lag.

Lerøy-lekene er en møteplass for ungdommene der både konkurransen og det utenomsportslige står i fokus. Deltagerne bor lagvis, og er sosiale med hverandre gjennom hele helga.

Friidrett i Skogsvåg frå 1. klasse og oppover..

Faste treningar på laurdagar + sporadisk i enkelte vekedagar. Alle er velkomen. Les meir her på heimesida under "Friidrett."


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.