Trenerkurs på Skogsvåg stadion

Postet av John Ivar Halvorsen den 16. Feb 2020

13 deltagere tok turen til Skogsvåg stadion på søndag for å gjennomføre Delkurs 1 av Grasrottrener kurset til Norges Fotballforbund. Delkurs 1 er første del av 4 og når man har fullført alle fire så blir man en Grasrottrener (tidl kalt C-lisens). Delkurs 2 er forsøvrig satt opp hos oss 20-22 mars. De fikk en god innføring i fotballens verdigrunnlag og viktige prinsipper for å utøve trenerrollen for de yngste fotball spillerne.

De fikk tre praktisk økter hvorav den første inne i Sundhallen hvor de måtte være deltagere selv mens veileder veiledet de gjennom flere gode øvelser. I de to siste fikk vi besøk av flotte spillere fra både Skogsvåg IL og Sund SK.

Deltagerne fikk en god innføring i de ulike aktivitetskategoriene.

Sjef over ballen hvor det legges opp til at hver enkelt spiller har hver sin ball og man har ulike øvelser som f.eks føring og vending mv.

Spille med og mot hvor man kan legge opp til 1 mot 1, 2 mot 1 osv

Tilpasset smålagspill er kanskje den som man glemmer som oftest på feltet. Uansett alder så anbefales det minimum 40 % smålagspill, 2mot2, 3mot3, 4mot4 og 5mot5. Jo færre spillere desto flere ball berøringer for den enkelte spiller og det er akkurat det vi forsøker å oppnå.

Scoringstrening som kan legges opp som egne skyt på mål øvelser men som med fordel kan legges inn som en avsluttende del av en annen øvelse, f.eks føre ballen, finte og så avslutte. Men her må man påse at man gjerne har flere grupper slik at man unngår kø.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.